Så hanterar du företagets tvätt

Ifall man driver ett företag där personalen har uniformer eller om man driver ett företag som helt enkelt konsumerar textil, till exempel bordsdukar eller gardiner, så måste man göra något av allt. Det finns många sätt du kan hantera tvätten på ditt företag på beroende på din budget, hur mycket det handlar om och vilka lösningar du själv föredrar.

Det behöver dock inte bli så komplicerat och inte heller så dyrt. Man kan även långsiktigt se till att spara in pengar.

Använd ett annat företag

Ifall man har mycket tvätt som kanske även kräver specialtvätt så finns det både tvätterier och kemtvättar som kan erbjuda lösningar för detta. Det är en smidig lösning ifall man har mycket eller har stora textiler som måste tvättas. Det är en bra lösning också om det är någon form av specialtextiler där vanlig tvätt inte fungerar.

Nackdelen är att det kan bli en ganska kostsam affär ifall man måste tvätta mycket och ofta. Det är inte alltid att det fungerar rent ekonomiskt med andra ord. Men som tur är finns det andra lösningar som kan fungera bättre för de företag som har mycket egen tvätt att ta hand om.

Tvätta själv

Ifall man har mycket tvätt som ofta ska tvättas så är det oftast långsiktigt bättre att ta hand om det själv. Har man till exempel uniformer och en stor personalstyrka är det oftast mer ekonomiskt att tvätta det själv. Det kan kosta en del att komma igång dock.

Till att börja med behöver du utrustning. Du behöver en tvättmaskin eller två och du måste också kunna torka tvätten efteråt. Du kan kolla tvätt-torkmaskin test för bra omdömen om de bästa maskinerna som finns just nu för att hitta prisvärda alternativ som passar ditt företag och er budget.

Även om maskinerna först kostar en del så brukar det bli värt det långsiktigt eftersom det är mycket billigare än att använda sig av ett företag ifall man måste tvätta flera gånger per månad. Då blir det till slut att man sparar in pengar och det är alltid viktigt i ett företag.

 

Det finns med andra ord en del att välja på. Det smartaste för den som har mycket och ofta att tvätta är att sköta det själv genom att skaffa sig maskinerna och ha dem till exempel i omklädningsrummen eller i något annat allrum.

För den som har tvätt mer sällan eller specialtvätt så är en kemtvätt eller ett tvätteri att föredra. Då vet man att det blir gjort rätt och det blir inga märkvärdiga utgifter då heller. Det kan vara värt kostnaden ifall det är viktigt, men man får räkna på hur mycket det kommer kosta på ett år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *