Få hemmagjord massage med en foam roller  

Själv-myofasciellt frisläppning, även känd som ”foam rolling” har förvandlats från en gång mystisk teknik som används endast av professionella idrottare, tränare och terapeuter till en bekant vardagspraktik för människor på alla nivåer av träning. Senaste tekniken inom träning tillsammans md prisvärda produkter har skapat ett ökande utbud av utbildning och träningsmetoder för en vanlig människa.

Foam roller eller själv-myofasciellt frisläppande är ett finare term för självmassage som är till för att släppa muskelspänning eller triggerpunkter. Denna metod kan utföras med en foam roler, lacrosse boll, Theracane, eller egna händer. Genom att applicera tryck på specifika punkter på kroppen underlättar du för kroppen och dess återhämtningen av muskler och hjälper dem tillbaka till normal funktion. Normal funktion innebär att dina muskler är elastiska, friska och redo att agera precis när du behöver dem.

 Har jag spända muskler eller triggerpunkter?

Triggerpunkter är som särskilda ”knutar” som bildas i musklerna. De är unika och kan identifieras, eftersom de kommer att hänvisa smärta. Denna typ av smärta, som syftar till det vi pratar om, kan enklast beskrivas som smärtan man känner när tryck appliceras på en del av kroppen, men smärtan känns eller utstrålas i ett annat område.

Ett vanligt exempel på en brytpunkt känns medan foam rolling din iliotibial (IT) band eftersom det orsakar smärta som strålar upp till höften eller hela vägen ner till benet eller ankeln. När valsning eller arbetar på trånga / ömma muskler kommer du att uppleva obehag eller smärta. Tänk på det som smärtan du får medans man utövar stretching. Det bör vara obehagligt, men inte outhärdlig, och när du är klar ska det kännas bättre.

Varför gör jag något som gör ont?

För många är djup vävnads massage lätt att förstå. Ideellt sätt är det någon som kan räkna ut knutar i musklerna, och det är allmänt känt att denna process kan vara obehaglig och ibland smärtsam. Själv myofasciellt frisättning ger användaren möjlighet att styra läkningen och återhämtningsprocessen genom att applicera tryck på exakta platser, eftersom bara du kan känna exakt vad som händer.

Det rekommenderas alltid att rådgöra med din läkare eller sjukgymnast för terapeutisk/skarp smärta och få ett godkännande innan man drar igång med myofasciellt. För de flesta människor kommer du att rensas omedelbart och din läkare kommer att uppmuntra till praktiska rörelser.

Genom att släppa på triggerpunkter bidrar det till att återupprätta korrekt rörelsemönster och ger fri rörlighet kring smärtan, och i slutändan, för att förbättra prestanda. Med hjälp av stretching ensam är det inte alltid tillräckligt för att släppa musklernas täthet, vilket är anledningen till foam rolling har blomstrat på massmarknaden. Föreställ dig ett bungee rep med en knut bunden till det och sedan föreställ dig att du sträcker repet. Detta skapar spänningar, sträckning av knuten vid delen av muskeln och fästpunkterna. Knuten har dock förblivit oförändrat.

 

Foam rolling kan hjälpa till att bryta upp dessa muskel knopar, återuppta normalt blodflöde och funktion. Målet för korrigerande eller utvinningsmetod är att få dig tillbaka till den punkten då din kropp fungerande av normal funktion, som om ingenting var fel. Vi råder dig att köpa en foam roller då det har visat sig på teraupefiskt och vetenskapligt att det hjälper människor med deras kroppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *