Så fixar du köket på kontoret billigt

Ifall man har ett företag med personal så är det inte ovanligt att man har ett kök som personalen kan använda. Det handlar ofta om ett utrymme där man kan värma eller laga mat, sitta och äta och även förvara matlådor som man ska äta senare under dagen eller någon annan dag. Man kan tro att det är dyrt att skaffa sig ett kök till företaget men det kan bli billigt och bra om man inte överdriver.

Överdriv inte med köket

Bara för att man ska ha ett kök för företaget så behöver man inte ha allt. En vanlig kyl räcker oftast, kanske två om det är ett stort företag. Frys räcker med en liten oftast eftersom man inte ska förvara mat för flera veckor i frysen ändå.

Du behöver inte heller ugn oftast. Vill man köpa en kan man hitta de bästa ugnar på marknaden här. Men ett kontor har sällan användning av det, utan som mest kan en spis behövas. Mikrovågsugn kommer däremot behövas för att värma upp matlådor, eftersom det är vanligt att folk tar med sig till kontor.

Gör det hellre enkelt, och fråga personalen vad de själva anser sig behöva så att ni kan komma överrens om vad som låter rimligt dels för ekonomin men också för trivseln. Man behöver inte göra det så komplicerat.

Köp billigt på nätet

Om man nu inte ska ha så mycket vitvaror och köksprylar så är det nästan alltid billigare att inhandla allt det på webben. Du får oftast bättre priser där än i en fysisk butik och du kan även få sakerna levererade direkt till kontoret. Det är med andra ord både enkelt och billigt, vilket är bra för företaget.

Ibland kan man även få olika sorters företagsrabatter. Det är något du bör hålla ögonen på eftersom du kan få bra erbjudanden som gör det billigare att fixa köket, till exempel kan man ibland få riktigt bra rabatter om man beställer alla saker från samma leverantör. Så håll ögonen på sådana detaljer eftersom du inte bör spendera mer av företaget pengar än nödvändigt när ni ska fixa köket.

 

Glöm inte heller att folk måste kunna äta någonstans. Det skadar inte att ordna några matbord och fina, bekväma stolar att sitta på. Det ökar trivselnivån för personalen och det är bra för hälsan, samt det sociala samspelet på kontoret. Det är värt besväret och investeringen att fixa ett kök och fikarum till kontoret. Se bara till att endast skaffa det nödvändiga och se till att göra prisjämförelser innan du köper något så att du får de bästa möjliga priserna för de grejer du köper till kontoret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *