Air France långa strejk påverkar många

Frankrike är kända för sina strejker och den här gången har båda Air France fackföreningar utlyst en lång strejk. Strejken kommer att fortsätta en hel vecka och redan under de första fem dagarna så har 900 flygningar blivit inställda. Detta har påverkat runt 150 000 passagerare, ett nummer som man förväntar sig kommer att stiga de kommande dagarna. Strejken fokuserar på medeldistanser, de flesta långdistansflygningar har inte inkluderats även om en del har inställts.  

Konflikten handlar om ett anställningsavtal som kommer att löpa ut i oktober. Fackföreningarna vill förlänga detta avtal i ytterligare tre till fem år, medan Air France vill begränsa det till 17 månader. Avtalet inkluderar löner, befordringar och regler, och är en viktig överenskommelse mellan bolaget och dess anställda.

Eftersom man inte kommit fram till en lösning är det troligt att strejken kommer att förlängas. Air France har förlorat stora summor pengar de senaste månaderna på grund av strejker och konflikter. I juni var det piloterna som strejkade, vilket beräknas ha kostat bolaget nästan 45 miljoner dollar. Strejken utlystes under början av fotbolls-VM, medan den nuvarande strejken kommit under den största semesterperioden. De som haft semester i juli vill komma tillbaka medan en annan stor grupp har sin semester i augusti. Med andra ord är dessa strejker lagda under perioder då det känns som mest för flygbolaget. Man har ännu inte släppt någon information om hur mycket flygbolaget har förlorat under denna strejk, men det är helt klart en avsevärd summa. Detta är ett problem i en tid, där lågprisbolag som säljer billiga flyg eroderar marknaden.

Tyvärr påverkar dessa strejker oskyldiga resenärer och det är nästan panik runt om i landet. Folk vänder sig till tågstationer och bussar för att komma hem, och det har varit flera känslomässiga scener runt om på flygplatserna. Miljoner av människor har påverkats av strejken, men man har ännu inte lyckats komma fram till en lösning. Förhoppningsvis kommer detta inte att leda till flera strejker, men de flesta är inte så optimistiska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *