Bombhot

En serie av bombhot hela Sveriges järnvägsnät har lämnat hundratals i panik och tusentals strandsatta, som tåglinjer stängdes och stationer evakuerades.

Den första bombhot ägde rum på 1:00 och riktade ett Göteborgsbanden expresståget från Stockholm. Rail chefer stoppade tåget strax innan Göteborg av säkerhetsskäl, enligt lokala medier rapporter. Stina Anhede, en järnväg berättade en svenska radiostation: ”Tåget stannade precis som vi var på väg att nå centralstationen.” Minst 150 passagerare som var ombord på tåget evakuerades strax efter att den stoppades.

Evakuering

Ett annat tåg, vid Södertälje Syd station söder om Stockholm, fick också ett bombhot och evakuerades. SJ: s presstalesman Stephan Ray, till TT: ”Man bör vara beredd på att det kommer att finnas många inställda flyg och långa förseningar Åtminstone under de närmaste timmarna Vi uppmanar alla resenärer att kontrollera den senaste trafikinformationen på webbplatsen…” Båda tågen senare genomsöks av bomb truppen tekniker.

Polisen frågade nationella järnvägsbolaget SJ att tillfälligt stoppa all tågtrafik in och ut ur både Göteborg och Stockholm på runt 15:00, en talesman den lokal man. Den svenska Trafikverket sade att 04:00 på torsdag 9 februari, att inga tåg kördes in och ut i Göteborgs centralstation eller Södertälje Syd tågstationen söder om Stockholm. Samtidigt är tågtrafiken från huvudstadens centralstation också påverkas.

Stranded

Tidiga uppskattningar tyder på att åtminstone 270 personer, som var ombord på tågen, lämnades strandsatta långt från varje plats, medan över 2000 passagerare drabbades av hot.

Polisen har inlett en utredning om hoten som järnvägstjänsten börjar återgå till det normala, men det finns för närvarande inga leder till hot ursprung, inte heller fanns någon sprängladdning hittades på någon av de berörda loken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *