Livet när man arbetar en 6-timmars arbetsdag

Det har gått nästan två år sedan regeringen underhöll idén om en 6-timmars arbetsdag. Hela världen tycktes ha en åsikt, många aktier memos på sociala medier och många hävdade idén. Ändå var det 6-timmars arbetsdag faktiskt verkställas i många anläggningar över hela nationen. Den allmänna bilden av 6-timmars arbetsdag var det väl vilade personalresurser skulle arbeta mer effektivt under 6 timmar än trötta arbetare i 8 timmar. Men hur har det påverkat arbetarna själva?

Produktivitet lyft

Det nya systemet från början visade positiva resultat, där många arbetsgivare rapporterade en ”lyft i produktivitet” från sina anställda. Men detta var inte alltid fallet. Emilie Telander, en sjuksköterska i en äldre vårdhem, kommenterade nyligen i en intervju på TV som 6-timmars arbetsdag inte gav personalen tillräckligt med tid att arbeta effektivt. ”Våra jobb består av mänsklig interaktion, inte trycka data. Våra timmar minskade med 2 varje skift verkligen tog ut sin rätt på våra invånare, skulle detta aldrig ha hänt! ”Hävdade Telender till reportern.

Motivation förlorade

Många klagade på att leda sparkade efter en liten stund, orsakar sömn avskrivningar och så småningom en brist på motivation. Denna känsla hade spridit sig i hela landet med många grupper av arbetstagare som begär att återgå till sitt normala 8-timmars arbetsdag.

Återgången till det normala

Idag är tanken på 6-timmars arbetsdag alla men avskaffades med de allra flesta företag över hela landet återvänder till standard 8-timmars arbetsdag. Medan många applåderar regeringen för att försöka detta – något kontroversiellt – ideologi, har det gått med högen av redundanta planer för att förbättra den svenska livsstilen.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *