HBX Live – Framtidens klassrum

Den nyaste klassrum på Harvards handelshögskola har inga bänkar eller stolar. Istället lär professorer ut inför en vägg av digitala skärmar, en vägg fylld med live-video-flöden på upp till 60 studenter från sina datorer.

Föredrag för framtiden

I det futuristiska klassrummet, inrymt i en TV-studio ett par kilometer från campus, hålls en klass genom en gigantisk videokonferens. Så, om du är en lärare varför inte prova Smartplan.se som kommer att hjälpa dig att organisera dig bättre.

Eleverna kan hoppa in för att ställa frågor eller svara sina klasskamrater. Professorn kan stoppa en föreläsning för quiz för enskilda elever, eller skicka gruppen en snabb online-enkät. Projektet, som kallas HBX Live är ett sidospår från genren onlinekurser som registreras i förväg för att tas senare.

Med denna tekning har Harvard försökt skapa en levande, online-kopia av dess campus klassrum.

”Med en skillnad naturligtvis, vi löser avståndsproblemet”, säger Bharat Anand, företagsprofessor och lärare samt ordförande för HBX, ett digitalt initiativ på skolan. Vid ett test nyligen av tekniken, anslöt det elever från Thailand, Nya Zeeland och Filippinerna. ”Det är något vi aldrig någonsin gjort tidigare”, sade Anand.

Detta läsår kommer Harvard använda HBX Live för att lära sina ekonomistudenter när de befinner sig på globala studieresor i januari och att vara värd för virtuella forskningspresentationer.

Så småningom kommer skolan överväga att skapa nya online-program som lärs ut i första hand genom detta rum, sade Anand. Även om tekniken inte är vanlig, enligt experter, så har vissa andra skolor experimenterat med idén om ett levande webbaserat klassrum. Vid Yale University Business School, kan studenter runt om i världen ta online kurser som ges genom videokonferenser.

Virtuella klassrum sedan 80-talet

University of California San Diego har skapat ett datorprogram som sätter eleverna i en virtuell värld, som ett tv-spel, där de kan ta seminarier och interagera. ”Folk har försökt att göra videokonferenser av utbildningar under en lång tid, ända sedan 80-talet”, säger Frank Vahid, professor i datavetenskap vid University of California, Riverside, och en av grundarna av online-utbildning företaget zyBooks.

Tekniska förbättringar har ökat strävan under de senaste åren, sade Vahi, både i klassrummet och i näringslivet.

”Visst i företagsvärlden, har kvaliteten på webbkonferenser blivit mycket avancerad”, sade han. Även om tanken inte är helt ny, satte Harvard en twist på den genom att göra projektet som en levande Tv-produktion.

För att lära sig branschen, besökte skolans tjänstemän NBC Sports studios i Connecticut och studerade reality TV-program.

Skolan hyrde in ett produktionsteam som fick sitta i ett kontrollrum ovan studion som sände klassens studenter med den filmiska poleringen av ett nyhetsprogram. Produktionsteamet växlar mellan dussintals kameror, på professorn, En i teamet strövar runt professorn med en handhållen kamera, som syftar till att ge studenterna en känsla av rörelse. ”Vi försöker skapa en konstant energi samt fånga vad professorn säger”, säger Peter Shaffery, som anlitades för att vara teknisk chef för projektet.

Harvard har inte avslöjat hur mycket det spenderat på klassrummet och dess team. Ledarna för handelshögskolan sade att HBX Live är ett stort steg för skolans riktning till online-utbildning, men underströk att det är bara ett av flera erbjudanden. Låt oss se hur många andra skolor som tar efter detta och hur lång tid det tar innan virtuella klassrum blir till en vardag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *