Hur du väljer rätt ytterdörr för hemmet

En bra uppsättning av ytterdörrar kan vara en viktig samlingspunkt i ditt hem. Dessa dörrar tenderar att tidigt visa sin ålder eftersom de ständigt utsätts för kraftig slitning och av vädret. Trä ytterdörrar för fram en varm och naturlig look till ditt hem vilket gör dem populära trots att de är mycket sårbara för väderförhållanden. Efter ett tag av exponering för elementen, trä i din ytterdörrar-kommer så småningom spricka, böja eller varp medan träfibrerna kan svälla eller krympa.

Vad du ska titta efter

Det finns ett brett utbud av yttre dörrar att välja bland när det gäller storlekar, mönster och stilar. Du kan välja de mer konventionella trä ytterdörrar eller gå för de mer moderna högteknologiska alternativ tillverkade av glasfiber kompositer och stål.

När du köper ytterdörrar, kan du gå för den nakna ben eller köpa hela posten systemet som kommer att bestå av pre hängde dörren i dess stomme, dess nedre kant förregling med tröskel och gummilister att omringa sin omkrets.

När det gäller ditt val av byggnadsmaterial, har du också ett brett urval att välja från. Trä är en av de mest populära valen för ytterdörrar på grund av sitt klassiska utseende som aldrig går ur stil.

Du kan gå för trädörrar med stål inredning eller ståldörrar med trä exteriörer. Andra alternativ inkluderar stål eller glasfiber dörrar med träramar liksom de med en kärna av cellplast isolering. Kostnaden för dina ytterdörrar är naturligtvis beroende av kostnad, utseende, hållbarhet och säkerhet som tillhandahålls av dörren.

Olika typer av ytterdörrar

Du kan välja färg eller träpaneler ytterdörrar. Spola dörrar är slät och plan på båda sidor, medan träpaneler dörrar är utformade med rektangulära urtag som inramas av vertikala stiles och horisontella skenor. Panelen ytterdörrar är utformade på detta sätt för att minimera skevhet och sprickbildning genom att tillhandahålla paneler rummet att skifta som de kontrakt och expandera med förändringar i luftfuktighet. Däremot, har dörrar med dörren ljus panel konstruktion med en eller flera lampor som ersätter en panel eller paneler.

Ytterdörrar till exempel uteplats eller terrass dörrar är ledad och har även glas lampor. Franska dörrar är externa eller gångjärn lite glasdörrar som är monterade i par som ska kunna svänga självständigt. Utvändiga skjutdörrar är utformade med en fast panel och en annan panel som glider längs övre och nedre spåren. Dessa typer av ytterdörrar är lätt att driva, tenderar att försegla in vädret väl och tillåta i tillräckligt med ljus också.

Detta är bara några av alla de tips du kan hitta genom att göra några enkla sökningar på nätet. I slutändan ska du gå efter något som verkligen är i linje med din egna personliga stil och något som du kommer att tycka om under en längre tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *