Sverige lovar att minska utsläppen av växthus i obestämd tid!

Rädd för att president Trump kan backa ut ur Paris klimatavtal, svenska miljöministern och vice premiärministern Isabella Lövin tecknar en remiss av svenska klimat lag, bindande för alla framtida regeringar till nollutsläpp av 2045 vid ministeriet i Stockholm. Sverige har förbundit sig att helt fasa ut utsläppen av växthusgaser med 2045 och krävde att alla länder – inklusive USA – till ”öka och uppfylla Parisavtalet ”. I en av de mest ambitiösa planer för utsläpp som publiceras av en utvecklad nation, har den svenska regeringen bekräftade hur brådskande ta itu med klimatförändringarna, ignorerar osäkerhet om global politik enligt Donald Trumps knäpp administration.

”Vårt mål är att vara en helt fossilfria välfärdsstat!”

Alla parter, med undantag för det höger demokrater part, kommit överens om att passera lagen i den kommande månaden, som kommer att tvinga regeringen att ställa tuffare mål för att minska utsläppen av fossila bränslen vart fjärde år tills brytdatum 2045. I planerna ingår också en 70 procent kapas till utsläpp i den inhemska transportsektorn 2030. Regeringen sade målet skulle kräva inhemska utsläppen minskar med minst 85 procent och de återstående utsläppen skulle kompenseras genom att plantera träd eller hållbara investeringar utomlands.

Storbritannien har förbundit sig att minska sina utsläpp med 57 procent av 2032 men hittills har regeringen är långt ifrån på väg att uppfylla sitt mål och den senaste rapporten förutspår målet skulle missas med motsvarande alla växthusgaser som för närvarande produceras av industrin.

Lagen förväntas träda i kraft så tidigt som 2018.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *