Hur man förbereder ditt företag för katastrof

Har du funderat på förberedelse katastrof? Skolor, offentliga byggnader och till och med hela städer upprätta planer och rutiner praktiken säkerhetskrav för naturkatastrofer. Att förlora en byggnad är en sak, men hur dina anställda, dina viktiga data, eller dina varor?

Hur stor en träff skulle dina vinster ta om det fanns ett betydande avbrott i ditt företag? Skulle du kunna plocka upp bitarna om några av dina kunder eller klienter gått vidare till en annan leverantör eller tjänsteleverantör? Dina chanser för att överleva en kris är bättre om du förbereda sig för en.

Ett företag katastrofplan

Noggrant formulera en katastrofplan kommer knappast att bli ett glatt tillfälle, men en nödvändig en ändå. Följande webbplatser kan hjälpa:

Ready.gov – Färdig Business omfattar katastrofer som sträcker sig från orkaner och dataförlust till terrorism och allvarlig sjukdom som H1N1-viruset pandemi. Använda en ”allriskstrategi” Ready Business erbjuder hjälp så att du kan utveckla din egen beredskapsplan bygger på ett system med fem steg: Programhantering, planering, implementation, testning och övningar, och förbättringsprogram.

PrepareMyBusiness.org – medförfattare och drivs av Small Business Administration (SBA) och Agility Recovery, en katastrof lösningar företag, PrepareMyBusiness innehåller en mängd gratis nedladdningsbara formulär och dokument som du kan använda för att inventera ditt företag, bedöma dina risker och kör tester på ditt företags förmåga att återhämta sig.

Fema.gov – Den FEMA Toolkit erbjuder mallar, utbildning dokument, övningar och andra resurser för att öka din lilla företagets elasticitet. En kontinuitetsplan hjälper dig att definiera roller och ansvar för dig och dina anställda, sedan guidar dig i att fastställa riktlinjer för myndigheten, följd av förvaltning och mer. Du kan också planera för hur man interagerar med externa organisationer, inklusive entreprenörer och leverantörer.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *