Nå din målgrupp med interaktiva appar

Med utvecklingen av appar till smartphones så har också möjligheterna för företagen utvecklats. Idag har de flesta seriösa företagen applikationer för sina hemsidor och tjänster. Men även om de flesta har en mobilversion av sin hemsida så är det inte alltid det räcker till. På senare tid har allt fler märkt att interaktiva appar är ett utmärkt sätt att nå sina kunder på. Det ökar försäljningen och låter även kunderna lättare nå företagen och deras produkter. Men det stannar inte där heller.

Allt fler företag har också börjat utveckla hela tjänster kring just applikationer som man enkelt kan nå på sin smartphone. Dels finns det interaktiva appar som tillåter en att shoppa direkt i mobilen men det finns också företag som är ännu mer kreativa. Ett bra exempel är Donkey Republic som låter deras användare använda deras applikationer till att låsa och hyra ut sina cyklar. Deras tjänst har tagits emot så väl att du till och med hittar bike rental Gothenburg nu för tiden. Detta är ett utmärkt exempel på en interaktiv app där man har utvecklat ens företag runt appen istället för att den endast är ett bihang till företagets tjänster. Genom deras applikation kan man dels låsa cykeln genom deras egenutvecklade cykellås men man kan sedan ställa ut cykeln för uthyrning så att kunder sedan kan hyra den av den. Detta låter en alltså hyra ut ens överblivna cykel som man inte använder.

Allt fler företag använder interaktiva appar

Det är med andra ord inte konstigt att fler och fler företag väljer att utveckla applikationer där deras kunder kan handla, boka tjänster och liknande direkt i mobilen. Många är trots allt stressade och är på språng mycket, men något de flesta alltid har med sig är just sin mobil. Detta öppnar då upp för helt nya möjligheter att nå ens kunder eftersom man inte längre är låst till att besöka en butik fysiskt eller till ens dator som står hemma. Till exempel kan du nu på många restauranger boka bord, beställa mat och liknande direkt i mobilen. Många pizzerior har också sina tjänster direkt i interaktiva appar så att du kan beställa hem en pizza utan att ringa dem eller genom att ha tillgång till datorn. Du kan med andra ord beställa mat när du är på väg hem från jobbet så att den kommer fram lagom till att du också kommit hem.

Interaktiva applikationer är alltså inget man ska se som en fas eller något extra som bara vissa företag borde satsa på. Har du den typen av tjänst eller produkt som skulle fungera att beställa eller använda på en smartphone bör du absolut överväga att dra nytta av det genom att erbjuda kunderna en applikation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *