Som söker jobb?

Blocket.se nådde en rekordnivå på drygt 250 miljoner användare år 2016, enligt analysjätten Alexa, vilket väcker frågan: Är vi alla letar efter nya jobb?

Med tanke på att befolkningen i Sverige är bara 10 miljoner, skulle det vara i genomsnitt 25 gånger per person under ett år. Så, vad exakt som händer med vår ekonomi, eftersom vi alla uppenbarligen nya jobb?

Blocket tjänstemän avböjde att kommentera om ökningen av användare i mycket detaljer, men de gjorde antyda att ”inte alla användare kommer från Sverige.” Som sagt, verkar det som antingen våra industrier mår bra och andra i världen vill delta i vår framgång, eller, kanske vi inte gör så bra?

En ökning i ekonomin

Tur för oss, ledande ekonomer utses av regeringen är överens om att industrier är högkonjunktur i Sverige, vilket ger oss en prognostiserad starkare ekonomi 2017 än något enskilt år sedan 2004. Många ekonomer aktivt hävdar att Sverige behöver nya medarbetare, för att hantera en sådan ökning inom industrin.

Amerikanska presidenten Donald Trump vill bygga en mur längs den USA-mexikanska gränsen. Storbritannien vill dra sig tillbaka in i sitt skal för att bli en isolerad ö tillstånd. I Frankrike lanserade högerpresidentkandidaten Marine Le Pen sin kampanj genom att säga, ”Klyftan är inte längre mellan vänster och höger, men mellan patrioter och global.” – Ekonomer i Sverige är oroliga för att regeringen är åter med tanke på deras öppna dörrens politik med EU, som Sverige ”behöver invandring.”

Vår optimism inför framtiden kan verka som en hägring i ljuset av den senaste tidens politiska händelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *