Endast 54% butik på nätet?

En nyligen genomförd studie visade att endast 54% av den svenska befolkningen handla online oavsett ökningen 18% visas i slutet av 2016. Besväras av detta skrämmande låg siffra, bestämde vi oss för att undersöka.

En fråga om förtroende.

Överraskande, är anledningen till att så få väljer att handla på nätet eftersom de är rädda. Rädd för hackare använda sina kreditkort på nätet och / eller helt enkelt inte lita på webbplatser som säljer och levererar. Med konstant nyheten om hacka och informationsluckor på Internet, är de rätt i att vara rädd för att beställa via Internet?

Här är några säkerhetstips som hjälper dig att hålla säker på nätet:

  • Varje webbplats i världen som samlar ”känslig information” – till exempel kreditkortsuppgifter, måste ha ett SSL-certifikat för säkerhet. Det är lagen. Du kommer att märka att använda en SSL-certifikat med hjälp av https: // i stället för http: // (S står för Secure) i adressfältet i webbläsaren. I vissa webbläsare, kommer hela adressfältet lysa i grönt, eller visa ett slutet hänglås för att indikera att webbplatsen är säker.
  • Använd betrodda webbplatser. Många livsmedelskedjor erbjuder rikstäckande en ”köp online” lösning. De har i regel bra kundsupport, bör du behöva det, och du kan alltid hitta dem i den verkliga världen om du behöver. Detta är ett bra ställe att börja.
  • Använd din egen dator. Delade datorer eller datorer som finns i Internet Cafés kan vara försedd med hacka mjukvaran, så undvika dem när det är möjligt. ALDRIG låta en delad dator spara dina uppgifter eller lösenord.

Användningen av internet för shopping har blivit och underbart verktyg för shoppare över hela världen, vilket gör tidigare otillgängliga produkter tillgängliga för dig och även göra dina inköp billigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *