Sveriges ”öppen dörr” politik.

Det var inte så länge sedan, att hemlöshet i Sverige var oerhörd, men nu i 2017, är rekordnivåer börjar oroa nationen och ifrågasätta den öppna dörrens politik som vår regering talar så stolt av, eftersom den stora majoriteten av hemlösa i Sverige inte är medborgare. Under det senaste året eller så har media fyllts med berättelser om dem som flyr Syrien, som söker säkerhet och asyl i Europa. Det är uppenbart att vår regering hjälper dem som anländer i Sverige, efter att riskera sina liv korsar hela kontinenten att ta sig hit, men överraskande finns det väldigt få hemlösa syriska medborgare heller.

Frågan tycks ligga med den öppna dörrens politik vår regering har tagit med EU, vilket gör att den fria rörligheten inom EU-länderna.

Stockholms gator

Du skulle finna det mycket svårt att spendera mer än 15 minuter i vårt centrum utan att märka en hemlös person tigger utanför en butik. Dessutom är det svårt att inte lägga märke till det faktum att nästan alla tiggare på gatorna på Stockholm kommer från EU-länder, som Rumänien, Bulgarien och ibland till och med Ungern. Så varför inte regeringen gör mer för att hjälpa dessa individer?

Vårt skräddarsydda EU affär

Det verkar som vår rörelsefrihet affär med EU inte på oss, på grund av det faktum att lagarna gör det enkelt för EU-medborgare att komma in i landet, men de har inte rätt till assistans som flyktingar och asylsökande. Nyligen Martin Valfridsson som utsågs av regeringen att utreda och rapportera EU: s invandrings i Sverige, uppskattar att det finns för närvarande 4.000 rumänska och bulgariska tiggare i Stockholm enbart som inte väl i jämförelse med hans 2014 uppskattning av bara 600.

Misslyckas den öppna dörrsystemet? Ingen tvekan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *