Härligaste hemmakontoret för den smarta företagaren

I genomsnitt spenderar vi ungefär en tredjedel av vår vakna tid på jobbet. Det är lika många timmar som vi sover, och precis som det är viktigt med ett trevligt och ändamålsenligt sovrum fungerar vi mycket bättre på jobbet om arbetsrummet är anpassat för våra behov.

Vi är många som jobbar helt eller delvis hemifrån. Därmed har vi större möjlighet att själva påverka vår arbetsplats och utforma den på det sätt som passar oss själva bäst.

Vad vi kan och bör förändra för att få till ett härligt hemmakontor är temat för den här artikeln. Fokus ligger på enkla och ovanliga lösningar som förbättrar kontoret såväl rent praktiskt som estetiskt.

Förändra kontoret på grundnivå

När du ska förnya ett rum är det vanligt att bara fokusera på de små detaljerna som textilier och möbler. Den största skillnaden kommer dock av att ändra på själva rummet.

Om ditt hemmakontor är större än du faktiskt behöver kan du till exempel skilja av en del av det. Använd till exempel en rumsavdelare om du vill ha en öppen känsla eller sätt in en hel vägg om du trivs bättre med det. Kanske passar det att ha ett intilliggande vilorum när du behöver ta en eftermiddagspaus eller powernap?

Du kan också totalförändra rumskänslan genom att byta ut dina fönster till Bondehusfönster som är estetiskt tilltalande och mycket praktiska. Nya fönster är mycket tätare och mer energieffektiva än de gamla varianterna. Du kommer därför att uppleva en behagligare rumstemperatur och en lägre elräkning.

Skulle du vilja ha ett ljudisolerat rum finns det mycket att göra. Till exempel kan du måla väggarna med speciell ljuddämpande puts, lägga in tjocka golvmattor och utnyttja många mjuka textilier som fångar upp ljudvågorna.

Fokusera på arbetsron

När du väljer möbler och andra inredningsdetaljer är det främst arbetsron du ska ha i åtanke. Det spelar ingen roll om du har världens snyggaste hemmakontor om du är oförmögen att koncentrera dig på ditt arbete.

Undvik därför för mycket plottriga prylar som stjäl din uppmärksamhet – satsa istället på stilrena och enkla detaljer. Dåliga inredningsdetaljer är de som kommer i gälla färger, för oväsen eller rör sig.

Det är därför en dålig idé att inreda med animerade väderstationer, störande gökur eller en TV-apparat, medan enkla lampor med naturlig belysning är bra alternativ.

Utnyttja färgpaletten

Ha gärna färger i åtanke när du inreder. Behagliga och blygsamma färger tar inte upp för mycket uppmärksamhet utan låter dig arbeta ostört, men samtidigt kan en färgklick ge dig lite extra energi och göra arbetsdagen mycket trevligare.

Välj ut färger som balanserar energi och lugn. Till exempel kan du satsa på benvita väggar men också ha en fondvägg i avvikande färg eller mönster som lyser upp rummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *