Linkedin för att hjälpa flyktingar i Sverige

Linkedin visionen är att skapa ekonomiska möjligheter för varje medlem av den globala arbetskraften. Dessa utmaningar omfattar ingen lokal professionellt nätverk, en språkbarriär, nyanserna i en ny kultur, och naturligtvis veta var man kan hitta ett jobb. Vi insåg snabbt att Linkedin hade en unik möjlighet att utnyttja vad företaget gör bäst: ansluta dessa individer – av vilka många är högutbildade – med möjlighet.

På grund per capita, har Sverige fått fler flyktingar än något annat europeiskt land. Dessutom har många av dessa flyktingar har kunskaper att den svenska ekonomin kan dra nytta. Enligt en nyligen publicerad artikel, hade en fjärdedel av flyktingar i 2014 högre undervisning – nästan 5% jämfört med föregående år. Mer än två tredjedelar av dem hade färdigheter som matchade forskarutbildning lediga platser. Siffrorna för 2016 har ännu inte släppts.

Välkommen Talent

Idag, Linkedin är mycket ”stolt” att starta Välkommen Talent, ett nytt initiativ som syftar till att hjälpa flyktingar i Sverige hitta möjligheter som skapats speciellt för dem och deras unika omständigheter. På webbplatsen finns resurser i både arabiska och engelska, inklusive eventuella möjligheter och information om hur man skapar en effektiv Linkedinprofil. Det finns också en avdelning för arbetsgivare som förklarar hur man lägga praktikplatser och jobb på Linkedin, utan kostnad, för flyktingar. Arbetsgivarna markera helt enkelt sina praktikplatser och arbetstillfällen med en särskild hashtag, #welcometalent, så att de lätt kan upptäckas av flyktingar. Hittills finns det mer än 180 möjligheter från företag som Spotify, Proffice, 3 och Happyr.

Vi kunde inte vara mer spännande att lära sig av Link planer och hoppas dem lycka till att hjälpa flyktingar i Sverige.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *